23 Ekim 2012 Salı

Selanik & Kavala

İnternette yakın bir yerlere nerelere gitsek diye bakarken karşıma Yunanistan turu çıktı, hemen vizesi olan arkadaşları organize edip 12 ekim gecesi düştük yollara. Cuma gecesi İpsala sınır kapısından geçiş, otobüste uyuma, sabah Selanik’te gözümüzü açma ve Capsis otelde konaklayıp ertesi gün Kavala..Deniz ürünleri, Atatürk’ün doğduğu ev, İzmir’e benzeyen kordon, bol eğlence..
Fırsatlardan aldığımız ama eklemelerle ve diğer turlardakilerle muhabbetten aslında tur fiyatının da zaten aynı olduğunu farkedip aslında herkesin fırsatlardan ucuza getirdiğini zannedip sevindiği bir tur programı..Bizim tur firması enteresandı Atatürk’ün evinin aslında tadilattan dolayı kapalı olduğunu sonradan söyledi, vardığımızda da aslında dış tarafının da tüllerle kaplı olduğu bilgisini verdi, yine de sokağını görebildik neyse ki..
Bir de ordaki sokakta hediyelik eşya satan Türklerden pahalı pahalı magnetleri bize aldırdı, bir sonraki durağımızda görecektik ki aynı magnetler daha ucuza da satılabiliyormuş. O andan sonra tur firması ne dediyse aksini yaptık, önerdiği dükkanlardan uzak durduk, akşam yemeğinde de onlara katılmayıp ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ertesi günkü yorumlardan öğrendik, hem daha eğlenceli hem de daha ucuza süper bir akşam yemeği yemiş olduk..
Selanik gece hayatı süper, gündüz pek bir esprisi yok, beyaz kule, kordon, bizim mısır çarşısına benzeyen kapalı çarşısı, meydanda bal, ekmek, kaşar vs satılan tezgahlar, birkaç saatte görebildiklerimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder